STAPPENPLAN

Onze Werkwijze.

De meeste projecten volgen min of meer dezelfde fases en hebben grofweg dezelfde uitdagingen en valkuilen. Wij werken bij voorkeur aan de hand van een duidelijk stappenplan, uiteraard is hierin ruimte om in overleg het wie, wat en wanneer te bepalen. Op deze wijze is het proces transparant en kom je niet voor verrassingen te staan.

[wpseo_breadcrumb]

STAP 1

Voorbereiding.

We samen stippelen je perfecte website uit en bepalen nauwgezet jouw doelen en doelpubliek. Wij brengen jouw wensen en doelen in kaart, en bespreken alle mogelijkheden en verbeterpunten. Op basis hiervan krijgen wij een concreet beeld van jouw ideale website en kunnen wij een scherpe offerte opstellen.

01 Kennismaking

In een uitgebreid persoonlijk gesprek komen zaken als "je producten en/of diensten, je klanten, je doelen, zowel de gewenste functionaliteit als stijl en de planning" aan bod. Daaruit krijgen wij een goed beeld van je bedrijf en kunnen wij je wensen, gedachten en ideeën in kaart brengen. Dit is de input voor het functionele ontwerp. 

02 Opdracht

Aan de hand van jouw wensen stellen wij een offerte op. Hoe duidelijker de wensen des te makkelijker om daarop een scherpe prijs te kleven en daarover goede afspraken te maken. Goede afspraken, goede vrienden nietwaar? Nadat je akkoord hebt gegeven en je het voorschot hebt betaald gaan wij voor je aan de slag.

03 Inventarisatie

In de laatste stap van de voorbereiding, inventariseren we al het materiaal dat je ons hebt aangeleverd. Wij hebben hiervoor een handige digitale checklist ontworpen om je daarin te helpen! Wanneer wij genoeg informatie ontvangen hebben, kunnen we beginnen met Fase 2 - Conceptontwikkeling. Spannend he?

Wij hebben een handige vragenlijst opgesteld die helpt om je doelen, functionaliteit en strategie helder te krijgen zodat iedere websitebouwer daarmee aan de slag kan. Je kan deze gratis downloaden en/of online invullen. Zelfs als je besluit om een andere partij de opdracht te gunnen.

STAP 2

Design Uitwerking.

Design is niet enkel de layout van een website, maar een verzameling competenties die samen een geheel vormen. Het indelen, analyseren, organiseren en presenteren van je inhoud (Informatie Design) in een heldere, zinvolle en aansprekende vorm met als doel een optimale gebruikerservaring (UX Design) te garanderen.

04 Concept

In deze fase gaan wij aan de slag met het maken van één of meerdere concepten en conceptpagina's. Met andere woorden, we gaan de globale look & feel (grafisch en functioneel) van jouw website ontwerpen. Dit is het uitgangspunt voor de verdere uitbouw van de website. Wij ontwikkelen de website op een voorlopig webadres. Je kan heel het proces vanaf het begin volgen en bijsturen indien nodig.

05 Revisieronde 1

Nadat wij de conceptpagina's hebben ontworpen lassen wij een eerste overlegronde in. Je krijgt toegang tot een speciaal ontwikkeld communicatiesysteem waarmee je zeer gericht feedback kan geven op de door ons ontwikkelde concepten wat voor jou als opdrachtgever erg overzichtelijk werkt. Samen bespreken we jouw feedback en passen indien nodig je opmerkingen aan.

06 Vullen

Na het akkoord over de look & feel, beginnen we met het vullen van de website, de door jou aangeleverde teksten worden geplaatst, het beeldmateriaal komt op zijn plek en we optimaliseren waar nodig. We gaan uitgebreid testen of alles werkt, we gaan uiteraard na of de website perfect op mobiele apparaten en tablets wordt weergegeven. Je wordt enthousiast want alles wordt heel erg tastbaar nu.

07 Revisieronde 2

Voor we de website verhuizen naar de live omgeving op de door jouw uitgekozen domeinnaam en hosting lassen we nog een moment van overleg in. We overlopen samen de laatste opmerkingen en passen indien nodig aan. We zetten als het ware de puntjes op de i en u geeft nadien akkoord om de website echt in gebruik te gaan nemen. Vanaf dan start de opleveringsfase.

In een korte videodemonstratie tonen wij hoe ons communicatiesysteem werkt om zeer effectief met elkaar samen te werken.

STAP 3

Oplevering.

Onze heenreis doorheen alle disciplines van webdesign met een uitstekend functionerende website als exponent van een nauwe samenwerking zit er bijna op. Je (nieuwe) website gaat sneller dan verwacht online.

08 Live

We gaan na je goedkeuring de website live zetten. Dit wil zeggen dat we de website op de door jou uitgekozen hosting en domeinnaam gaan plaatsen. Uiteraard kunnen wij ook voor jou een kwalitatief maar aantrekkelijk geprijsd hostingpakket verzorgen. We maken indien nodig de e-mailadressen aan en helpen u met het instellen van uw e-mailprogramma. Je website is nu in zijn volle glorie te bewonderen.

09 Optimalisatie

Ons werk zit er nog niet op. We gaan voor jou een aantal optimalisaties doorvoeren. We melden je website aan bij zoekmachine's middels een sitemap zodat deze netjes geïndexeerd wordt. We verzorgen jouw aanmelding bij Google Analytics. We activeren de nodige beveiliging om ongewenste toegang te voorkomen en zorgen ook voor een snelheidsoptimalisatie dmv een caching plugin, waardoor je website zo snel mogelijk laadt.

10 Training

Onze websites worden heel intuïtief opgebouwd, en doordat wij gebruik te maken van een van de meest gebruiksvriendelijke visuele pagebuilder op de markt is het zelf bijwerken van je teksten en foto's echt een fluitje van een cent. Meestal volstaat een uurtje tot twee uurtjes uitleg. We geven je nog wat extra content en online marketing tips om nog hogere SEO scores te behalen. Je zit nu zelf in de bestuurdersstoel van je website en je kan je website zelf voorzien van nieuwe of bijgewerkte informatie.

STAP 4

Support.

Wij kunnen het periodieke onderhoud en contentbeheer van jouw website uit handen nemen. Uiteraard blijven wij altijd ter beschikking voor ondersteuning, als je dit zelf wil doen.

11 Onderhoud

Bij een Content Management Systeem als WordPress worden alle gegevens van je website bijgehouden in een database. Ook de gebruikte plugins die extra functionaliteit toevoegen aan je website dienen regelmatig bijgewerkt te worden, bijvoorbeeld voor de veiligheid. Uiteraard kan je deze taken zelf doen, maar je kan ook kiezen voor ons voordelig onderhoudscontract waarbij wij deze periodieke onderhoudstaken van je overnemen. We maken regelmatig backups en zorgen dat je plugins steeds bijgewerkt zijn. 

12 Volledig Beheer

Ook hebben wij de mogelijkheden om het volledige content- of inhoudsbeheer van jouw website over te nemen. Wij passen dan de website voor jou aan zodat je helemaal kunt blijven focussen op jouw specialiteit. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van nieuws, fotogalerijen, nieuwe producten, promoties...
Hiervoor hebben we speciaal op maat gemaakte care-packs ter beschikking.

13 Assistentie

De nieuwe website is gelanceerd en staat live. Helaas is daarmee het werk vaak niet afgelopen. Eigenlijk is dat werk nooit af en constant in beweging. Je komt op nieuwe ideeën, je wilt nieuwe functionaliteit toevoegen. Misschien heb je even een geheugensteuntje nodig hoe je een tekst wijzigt, noem maar op. Wij blijven jou uiteraard assisteren nadat wij de website hebben opgeleverd en blijven ten alle tijde beschikbaar om je te helpen.

Scroll to Top